duminică, 30 ianuarie 2011

Maşina de gătit - în sfârşit




Am făcut deja focul de câteva ori, pentru a se "arde", adică a se duce mirosul de la toate unsorile din fabrică. Abia aşteptăm primele aventuri culinare. Deocamdată căutăm "cocote" din fontă.

8 comentarii:

Anonim spunea...

Deci nu ai rezistat ispitei, si ai si un cuptor si plita electrica alaturi.

Oricum masina de gatit pe lemne este absolut superba.

Dar mie tot parca imi vine sa dau un telefon de la ea. E ceva acolo care parca te imbie sa ridici receptorul si sa formezi un numar folosind discul ala din centru.
Apropos - are receptor ?

Clerval spunea...

Nu are dar poti sa-i bagi tu o automatizare. O "machine vision" cu un ochi critic care sa comenteze realizarile culinare. Un HAL 9000 care sa poata spune "bleah!" (ca in "morcovi aveti?").

Anonim spunea...

buna ziua,

tocmai am descoperit blogul dvs cautand informatii despre caramida de pardoseala si am vazut si "masina de gatit" care m-a impresionat. Imi puteti spune mai multe detalii, adica firma producatoare/daca e noua sau nu.
multumesc
gianina

Clerval spunea...

Mulţumim pentru aprecieri. Maşina de gătit este din Spania, de la http://www.lacunza.net/ "Lacunza". Există o varietate pe piaţă care satisface toate bugetele sau gusturile. Noi am dorit neapărat o maşină de gătit crem. Este din fontă, foarte grea - mutatul din garaj în bucătărie a fost epopeic! Există şi variante din tablă, chiar româneşti, făcute la Sighişoara pentru Italia, foarte reuşite. Mi-am pierdut telefonul cu toate contactele, dar am adus maşina de gătit prin cei de la şeminee-expert. http://www.seminee-expert.ro/

Anonim spunea...

multumesc mult pentru informatii si pentru promtitudine

gianina

Anonim spunea...

Buna ziua,

V-am descoperit blogul cautand informatii despre pardoseala manuala. Noi vrem sa ne construim o casa cu arhitectura traditionala romaneasca si ca atare sa folosim si materiale "traditionale" cum ar fi tigla ceramica, lemn etc. Mi-a placut f mult cum ati decorat casa si vroiam sa va intreb daca la geamuri ati folosit tamplarie de lemn, si daca da unde ati gasit?

Clerval spunea...

Mulțumesc pentru aprecieri! Ferestrele sunt din lemn cu geam termopan. Am trimis tabloul de tâmplărie tuturor producătorilor pe care i-am găsit și i-am ales pe cei mai ieftini. Sunt din Satu-Mare și înainte le-am făcut o vizită - erau OK, tocmai achiziționaseră o mașină de prelucrare cu program, care avea și o selecție de profile rustice. Întrucât plănuisem ca tâmplăria să aibă culoarea crem (adică să nu se vadă nervurile lemnului) am ales cel mai ieftin lemn, rășinoase stratificate prinseîn dinți. Între timp cei din SM au cam zbârcit-o, nu pot să-i mai recomand, de peste un an de zile mă țin pentru niște obloane. Vă pot spune numele doar pentru a-i ocoli. Se cheamă Bio. Păcat, pentru că ferestrele au fost OK. Succes.

Anonim spunea...

Multumesc mult ptr raspuns, intr-adevar ferestrele arata frumos, le-am vazut intr-o poza cu podeaua manuala. Oricum complicat in Ro de gasit ceva care mai tine de lucru manual sau de lucrat traditional.

multumesc inca o data ptr raspuns
gianina

Persoane interesate