miercuri, 11 iulie 2012

Cum vă place

Sunt frumoase reprezentațiile publice dar parcă mai bine e să stai în rândul al doilea de scaune... Mulțumim Anca, din nou, pentru plăcerea de a-i vedea pe cei de la Shakespeare's Globe pe viu. M-au entuziasmat cei de la Globe. Totul a fost surprinzător. În primul rând nu a fost engleza de la Royal Shakespeare , slavă Domnului, ci o engleză modernă, excelent pronunțată, așa ca pentru noi ăștia continentalii, ba chiar cu un accent yancheu la un moment dat - ciobanul grobian, nu ştiu de ce, vorbea americăneşte.
Actorii au fost copleşitori, pentru că în plus faţă de faptul că fiecare a jucat mai multe roluri, în ceva gen 39 de trepte, au asigurat şi coloana sonoră, cântând la viori (trei dintre ei) ukulele, muzicuţă, chitară etc. şi mai ales vocal, creând o polifonie remarcabilă.
Nişte actori daţi naibii, care au suportat cu stoicism canicula în costume de tweed (!), amplificarea defectuoasă şi zgomotul stradal care le acoperea bemolurile şi nuanţele - în astfel de momente realizezi cât de aiurea sunt toţi claxonatorii nevrotici sau motocicliştii care îşi turează motoarele de parcă ar fi pompe de vacuum pentru complexe freudiene.
Bine că s-a terminat aşa festivalul Shakespeare, într-o notă de normalitate.

Niciun comentariu:

Persoane interesate