vineri, 8 ianuarie 2010

Les escapades de Petitrenaud


O minunatie de emisiune pentru publicul gourmet. Jean-Luc Petitrenaud strabate Franta descoperind regiunile si specialitatile lor gastronomice... intr-un mod foarte convivial.

De obicei isi gaseste un complice, un om de-al locului in jurul caruia se aduna restauratori, viticultori, brutari, mici artizani ai gustului care prepara minunatii de-ale locului pentru a le consuma impreuna.


Azi a fost o emisiune usor diferita. Dupa ce a colindat Franta intreaga, Jean-Luc a realizat impreuna cu Jean-Marie Gourio o emisiune despre bistrourile pariziene. O incursiune in lumea tejghelelor de zinc ("la zinc" cum spun ei), a minuturilor care dintr-o data nu mai par un gen minor. "La tejghea este Forumul, locul unde vedem toata lumea, unde putem auzi mai multe conversatii; aici are loc adevarata discutie de bistrou !" Jean-Marie Gourio ne "explica" tejgheaua: pozitia la tejghea, organizarea tejghelei, ce postura sa adoptam pentru a dialoga cu patronul si ceilalti clienti, cum sa ne delimitam locul, teritoriul... Jean-Marie Gourio a publicat mai multe editii de "Brèves de comptoir", citate autentice din viata de zi cu zi auzite prin bistrouri, publicate si raspublicate, adaptate pentru teatru etc.

Niciun comentariu:

Persoane interesate