miercuri, 14 martie 2012

Jurnal

Pe ARTE documentar despre arhitectura Asmarei, capitala Eritreei.  Şocant, pentru stereotipiile mele, mai ales după fotografiile văzute cu Etiopia. Printre clădiri, probabil cea mai frumoasă benzinărie din lume: Fiat Tagliero proiectată de Giuseppe Pettazzi.










Spre surprinderea mea Art Jazz s-a mutat. La galeriile Orizont găsim pe uşă lacătul şi o citaţie. Regăsim clubul în pasajul englez. Cântă o trupă excelentă, Organis 3, un chitarist, un flautist şi un percuţionist. În club sunt 10 persoane cu tot cu amicii trupei. Atmosferă de oraş evacuat. Unde sunt oamenii?


"Hai să-l lăsăm să trăiască" şi-au spus fraţii Dardenne despre puştiul din Le gamin au velo. În sfârşit un film al lor care nu se termină ca-n viaţă. E mult mai bine aşa. La Studio va fi un week-end Dardenne şi nu cred că aş mai putea vedea Tăcerea Lornei. Îţi trece pofta de viaţă după ce-l vezi.

Nu se poate să nu te îndrăgosteşti de vibrafon după ce vezi un concert cu Emmanuel Sejourne. Am fost la sala Radio unde e în plină desfăşurare Festivalul Internaţional de vibrafon. În seara asta Emmanuel Sejourne cântă cu orchestra Radio dirijată de Tiberiu Soare. Din păcate suntem la Acesta nu este un film, la OneWorld. Ieri în sală foarte puţină lume. 

Niciun comentariu:

Persoane interesate