miercuri, 4 aprilie 2012

Twixt

După o pauză de zece ani Francis Ford Coppola regiza în 2007 Tinereţe fără tinereţe după nuvela lui Mircea Eliade. Era un demers absolut necomercial, un film pentru plăcerea lui aşa cum a fost Conversaţia după Naşul. Pe vremuri Coppola trebuia să aştepte să aibă un blockbuster pentru a face şi un film pentru sufleţelul lui şi nici nu putea să facă asta prea des pentru că Hollywood-ul nu iubeşte creatorii de film "de artă". Acum se pare că are serenitatea şi disponibilitatea de a face film fără presiunea reţetelor.
A urmat în 2009 Tetro şi acum (premiera a avut loc la TIFF 2011, numai că T-ul nu vine de la Transilvania ci de la Toronto) a ieşit cu Twixt, care i-a entuziasmat pe cei de la Telematin. Val Kilmer (îmi plac fălcile lui de ţărănoi bloncos) este protagonist!
După dispariţia lui Alex Leo Şerban trebuie să spun că cei de la Telematin sunt principala mea sursă de recenzii cine. Cu Gorzo mi s-a întâmplat de câteva ori să nu fiu pe aceeaşi lungime de undă.  Sper să ajungă şi pe la noi pe unul din marile ecrane...

Niciun comentariu:

Persoane interesate